Зехтин в кухнята!

На този уникален кулинарен клас ще се потопим в света на зехтина Extra Virgin (EVOO), многообразен по вкусове и аромати като този на виното. Ще се насладим на философията на „Средиземноморската диета“ в действие! 

Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин и създател на проекта My Pure Olive, в партньорство с Mediterranium-Добре дошли в Средиземноморието!, ще сподели повече за категориите зехтин, полезните за здравето качества и разнообразните техники за готвене със зехтин.

Ще научите защо екстра върджин е супер мазнина без алтернатива, как да отличавате висококачествения зехтин от посредствения, как да го избирате и съхранявате най-добре.

В професионална дегустация ще опитате 3 Premium категория зехтини Extra Virgin от 3 държави:

  • Nova Vera, сорт Ayvalık/Айвалък (Айвалък, Турция)
  • Muraglia, сорт Peranzana/Перанцана (Пулия, Италия)
  • Chiavalon, ex-Albis, купаж (Истрия, Хърватия)

Освен дегустацията, ще приготвим и две фантастични средиземноморски мезета, за да открием магията на съчетаване на различни зехтини с различна храна.

Прекрасните зехтини за този клас са от нашите партньори Mediterranium-Добре дошли в Средиземноморието!  

Програма

Ще приготвим и хапнем:

  1. Топъл хумус с турска пастърма - един нестандартен, но изключително вкусен и богат вариант на добре познатия хумус
  2. Буюрди - запечено в хартия сирене със зехтин, зелена чушка и мащерка

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.