Сирийска кухня!

Свободните места за този клас са изчерпани!

***

След огромния интерес към предишния ни клас с очарователната Хриси Тахле, тя пак ще ни разкрие тайните на родната си сирийска кухня. 

Хриси ще ни пренесе в сърцето на кулинарен Дамаск, където вкусната храна и сирийското гостоприемство правят вълшебната връзка, заради която съществува Food Connection. 

Програма

Нашето меню за този фантастичен кулинарен курс ще включи следните традиционни и невероятно вкусни ястия:

- Маклюбе (مقلوبة) е едно от най-атрактивните и популярните ястия в Сирия, Ливан и Ирак. Рецептата е позната още от Средновековието, като за първи път е спомената в знаменитата арабска кулинарна книга Китаб ал-табих (كتاب الطبيخ) от 1226 г. Състои се от ароматен ориз, зеленчуци, месо и разкошен патладжан. 

- Фатуш е една от най-известните салати, произлизащи от историческите "Земи на Шам" (Сирия, Ливан, Палестина). Свежа и много лятна, салатата фатуш комбинира различни зеленчуци, хрупкави парченца пържена арабска питка и много свежест от прясно изцеден лимон, зехтин и сумак.

- Хелуа алжибн (حلاوة الجبن) - Десертът с главно "Д"! Грис халва с моцарела и пълнеж от маскарпоне, овкусена с розова вода, захарен сироп и поръсена с шамфъстък.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.