Веган сладкарски курс, без глутен, без захар (интензивен)
Местата за този курс са изчерпани! Не пропускайте следващото издание на 26 март!
Веган, без глутенови и без захар десерти са по-популярни от всякога!
Все повече хора се ориентират към чиста и пълноценна храна за себе си и за близките си, а когато стане въпрос за десерти зашеметяващият вкус и вид винаги са от огромно значение.
В този първи и уникален по рода си кулинарен курс ще направите голямо разнообразие от рецепти и ще научите много интересни техники при приготвянето на вкусни и натурални веган десерти, които ще бъдат далеч от натъпканите с консерванти, подобрители и добавени захари индустриални сладкиши.
При приготвянето на рецептите се използват само пълноценни и чисти съставки, без глутен, без рафинирани и преработени продукти, без тръстикова захар, без соя, без животински продукти.
С богатия си и сладък опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по веган кухня и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващи веган десерти.
Този кулинарен курс включва 2 посещения:
- 29 януари (11:00 - 15:00)
- 30 януари (11:00 - 15:00)
Програма
По време на двата дни заедно ще приготвим интересни и оригинални рецепти с разнообразни растителни съставки. Лесно и неусетно ще развиете различни сладкарски умения – от основни правила до по-сложни техники, които могат да бъдат добра основа за развитие и изграждане на опит и знания за приготвянето на веган десерти, без глутен и без тръстикова захар.
От този уникален кулинарен курс ще приготвите и научите:
- "Френска селска торта" - или както е известна също - торта "Медовик"
- Руло "Шварцвалд" с веган маскарпоне, сиропирани вишни и ганаш
- Шоколадови брауни бисквити
- Мъфин с тиква, кафе и ориенталски нотки на кардамон
- Поширана круша, без термична обработка и без вино, с карамелизиран лешник
- Мус от шоколад
- Малинова панакота с розова вода
- Работа с безглутенови брашна
- Техники за приготвяне на различни алтернативи на яйца - ленен гел, аквафаба, плодови пюрета
- Характеристики и употреба на алтернативни подсладители
- Натурални оцветители със супер храни
- Работа с агар агар
В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите.