Веган Новобранци (интензивен курс)

Свободните места за този курс са изчерпани!

***
С този кулинарен курс ще разбием всички митове за веган кухнята – „безвкусна, трудна и скъпа”. Ще впечатлите близките и гостите си с богата трапеза от нещо много повече от „просто салата” и „само някакви зеленчуци”. Независимо дали сте вече изцяло на веган хранителен режим, дали постите или не, дали сте любознателни относно готвенето със зеленчуци или искате да пробвате нещо ново, ще се научите как да приготвяте разнообразни ястия вдъхновени от цял свят, направени здравословно, с пълноценни и минимално преработени продукти.  

С богатия си и вкусен опит от кулинарни курсове в различни държави, експертът на Food Connection по веган кухня и Raw foodism Николета Колева с удоволствие ще сподели с вас тайните за смайващо вкусни и хранителни веган рецепти.

Този кулинарен курс включва 3 посещения:
15 януари (18:30 - 21:30)
17 януари (18:30 - 21:30)
19 януари(18:30 - 21:30)

Заедно ще приготвим интересни и оригинални ястия с разнообразни плодове и зеленчуци, които лесно и неусетно ще ви помогнат да развивиете различни готварски способности – от основни правила до по-сложни техники, които могат да бъдат добра основа за развитие и изграждане на кулинарни умения ползвайки изцяло растителни съставки. Всички рецепти ще са на растителна основа, без глутен, без трастикова захар и без готови (комерсиални) заместители на животински продукти. 

Програма

От този уникален кулинарен курс ще научите:

- подходящата първична и термична обработка за зеленчуци, печива и др.

- как се готвят бобови и житни - разядка, къри, сосове и др.

- кои са подходящите подправки и комбинации за обогатяване на вкусовете

- техники за рязане и оформяне на зеленчуци според целите и нуждите

- сосове, дресинги и разядки, които лесно правят трапезата по-специална

- как се прави перфектната салата, различни питателни рецепти

- базисни техники за сурови десерти

- алтернативи на яйца и млечни продукти за различни цели  

- разнообразни вкусове комбинации

- употреба за безглутенови алтернативни брашна

- разнообразни съставки и супер храни богати на важни минерали и хранителни вещества (калций, магнезий, желязо и разбира се протеин)

- сезонна кухня

 

В този курс ще отделим и специално внимание на основните правила за работа в кухнята, включително дребни, но важни детайли за безопасност при боравене с кухненски уреди и инструменти и съхранение на продуктите.

 

Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас отново е с подкрепата на Смарт Органик, които най-вероятно познавате от страхотните им ROO'BAR енергийни и протеинови барчета със суперхрани и био и organic продуктите с марката Dragon Superfoods.

Зала "Цариградско шосе"

Newsletter

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете в крак с последните кулинарни новини, рецепти и оферти.