Легендарни BG десерти във веган вариант (онлайн клас)
В този онлайн кулинарен клас ще научите как да приготвите легендарните български десерти - торта “Гараш”, бонбони “Черноморец” и тахан халва във веган вариант с изцяло натурални съставки, минимум термична обработка, без кувертюр, без захар, без сушени плодове, без глутен, без лецитин, без модифицирани добавки, без транс мазнини и без животински продукти.
Нашият опитен инструктор ще ви покаже техники за приготвяне на веган натуралните десерти, които лесно да приложите в домашни условия и без скъпи уреди.
Експертът на Food Connection по сурова и веган кухня Николета Колева е завършила професионални курсове за шоколад при водещия световен експерт по суров шоколад и десерти - Ейми Левин (Amy Levin), какато и майсторски класове във веган кухня на различни места по света.
Рецептите са подходящи за вегани.
На този вълнуващ онлайн кулинарен курс ще научите как да приготвите:
- Торта "Гараш" – приказна веган версия на легендарната българска торта, без захар, без фурми и други сушени плодове, без глутен
- Бонбони “Черномрец” – само от натурални и пълноценни съставки и мимимум обработка
- Тахан халва – традиоционният десерт от Балканите и Близкия изток, приготвен по сходен с класическия метод,но без захар!
- 2 вида веган ганаш приготвен без кювертюр, без готов шоколад, без тръстикова захар, без лецитин
Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас е с подкрепата на Dragon Superfoods, които най-вероятно познавате от страхотните им суперхрани и organic продуктите.
Програма
Урокът ще протече в три части:
- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.
- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.
- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.
След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.