Пробиотични ядкови сирена без лактоза (online клас)
Представяме ви специален кулинарен курс за ядкови пробиотични алтернативи на познатите ни млечни продукти – сирене и заквасено мляко.
Този курс е подходящ както за хората със специален хранителен режим, за които млечните продукти са медицински или етично неподходящи, така и за всички, които искат да научат нещо ново и полезно. От нашия експерт на веган тематика Николета Колева ще научите интересни и полезни техники как да приготвите 3 супер вкусни веган сирена и 2 варианта на заквасено мляко чрез ферментация с пробиотични култури.
На този вълнуващ онлайн кулинарен курс ще научите:
- как лесно да ферментирате сурово ядково сирене в домашни условия с помощта на пробиотик
- как лесно да ферментирате сурово ядково сирене в домашни условия с помощта на воден кефир
- рецепта за ферментирало с пробиотични култури сирене от бадеми и овкусено с букет подправки
- рецепта за ферментирало бяло сирене от кашу с пресни билки и пробиотични култури
- рецепта за ферментирало с пробиотични култури сирене от кашу за мазане с подправки и кисели краставички
- рецепта за ферментирало кисело мляко от кашу тип "йогурт"
- рецепта за ферментирало кисело мляко от кокос (без ядки)
- как да добавяте различни аромати и подправки към фермениралите ядкови сирена, за да имате разнообразни вкусови вариации
Всички рецепти са веган, без лактоза, без глутен, без захар, без термична обработка, без екстрахирани и транс мазнини, без нишестета, без рафинирани и модифицирани съставки!
За този кулинарен клас се ползва пробиотик марка Провиотик (PROVIOTIC) - растителен иновативен пробиотик Lactobacillus Bulgaricus (vegan & organic), изолиран от българско кокиче, без консерванти и изкуствени добавки.
Селекцията от здравословни и хранителни продукти за този клас е с подкрепата на Dragon Superfoods, които най-вероятно познавате от страхотните им суперхрани и organic продуктите.
Програма
Урокът ще протече в три части:
- Семинарна част на която лекторът ще направи обзор на темата, използваните продукти, общите положения при подготовката на рецептата и съвети за оптимална работа.
- Видеоуроци тип “стъпка по стъпка” с отделени основните етапи при техническото изпълнение на рецептата. След всеки етап ще правим пауза за коментари и странични съвети, въпроси и отговори.
- Модул за допълнителни въпроси и отговори и изчистване на евентуални колебания.
След края на урока ще получите по мейл рецептите във формат Word и линкове към видеоуроците, за да можете да ги гледате като помощни материали.